Gaba Oolong Taiwan 50 g
Čaje typu GABA sa považujú za čaje s najvyšším obsahom antioxidantov - odporúčajú sa na vytvorenie rovnováhy vnútorného prostredia, na činnosť mozgu a správne vedenie nervových vzruchov.
Jemne fermetnovaný vysokohorský čaj GABA z Taiwanu vyrobený špeciálnou technológiou využívajúcou vákuum.GABA – OOLONG vysokohorský čaj z pohoria AlishanSypaný, čiastočne fermentovaný čaj
Jednonálevová príprava: 5 g čaju GABA zalejeme 70-90°C teplou vodou, ktorá prešla varom a lúhujeme 4-5 minút. Pijeme čerstvý a teplý.
Viacnálevová príprava: Čaj GABA je viacnálevový čaj a odporúčame ho pripravovať niekoľkostupňovým zalievaním. Takouto metódou sa z čajových lístkov dokáže uvoľniť najviac esenciálnych látok. 5 g - 8 g čajoviny zalejeme v malej kanvičke vodou horúcou 70 - 90°C. Lúhujeme cca 1 minútu a nálev zlejeme do premiešavacej kanvičky alebo priamo do misiek, z ktorých nálev pijeme. Počas popíjana čaju čajové lístky zalejte znovu na 1 minútu. Čajový nálev zlejeme a vypijeme. Takto čajovinu opakovane zalievame niekoľkokrát za sebou. Týmto spôsobom sa čajové lístky dostatočne vylúhujú a cez bunkové steny suchých lístkov sa do nálevu dostane oveľa viac látok ako pri jedinom zaliatí.
Dôležitá poznámka: Čaje zalievame počas jedného posedenia, kým sú v kanvičke teplé. Ak lístky vychladnú čaju už viac nezalievame!
Nový komentár