Kešu Orechy Celé County Life 100 g
Kešu orechy majú ľahko sladkastú a jemnú delikátnu chuť. Dajú sa využiť v klasických sladkých receptoch, ale aj v exotických pokrmoch. Pre lepšiu stráviteľnosť ich môžete namáčať aj pražiť. Navyše ich rozmixovaním získate ďalšiu širokú škálu použitia.
Aby boli oriešky ešte lahodnejšie, môžete ich namáčať. Kešu stačí vo vode 2 hodiny a sú o poznanie chutnejšie, takmer ako čerstvo olúpané. Ak práve nemáte toľko času, aj pár desiatok minút zaistí lepšiu stráviteľnosť orechov. Namáčané orechy vždy po vyliatí vody naďalej skladujte už iba v chladničke. Ďalšou možnou úpravou je praženie. Do predhriatej rúry na 180 ° C dajte plech s rozloženými orieškami a pražte 5- 15 minút. Počas tejto doby ich občas premiešajte. Aj praženie výrazne zvyšuje stráviteľnosť, ale chuti kešu, naopak, pridá na intenzite.
Kešu orechy rastú na 12 metrov vysokom strome s názvom obličkovec západný. Pestuje sa v oblasti trópov a pochádza z Brazílie. Plodu stromu sa hovorí „kešu jablko" a nachádzajú sa v ňom jedlé plody, ktoré poznáme práve ako orechy kešu.
Zloženie: Kešu OŘECHY. Môže obsahovať stopy lepku, arašíd, ostatních skořápkových plodov, sezamu a oxidu siřičitého.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 2 537 kJ / 604 kcal
Tuky: 45,0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 9,1 g
Sacharidy: 33,0 g
z toho cukry: 5,9 g
Bielkoviny: 15,0 g
Soľ: 0,03 g
Alergény: Orechy
Skladovanie: Skladujte při teplotě do 25 °C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Nový komentár