Sóda Jedlá Bionebio 250 g
Táto jemne mletá jedlá sóda je vhodná pre potravinárske účely. Používame ju ku kyprenie niektorých ciest. V kyslom prostredí sa rozkladá za vzniku plynu, oxidu uhličitého, a preto jedlá sóda cesto kyprí, len keď je v ňom prítomná nejaká kyslá zložka. Ako kyslá zložka funguje napr. med, kyslomliečne výrobky, čokoláda. Napríklad medové perníčky možno nakypriť jedlou sódou a výsledok je uspokojivejší, než pri použití kypriaceho prášku. Dávkovanie jedlej sódy je ďaleko nižšia, než dávkovanie kypriaceho prášku, často sa v recepte uvádza na špičku noža.
ZLOŽENIE: jedlá sóda čiže hydrogénuhličitan sodný
POUŽITIE: Potravinárska jedlá sóda sa používa na kyprenie ciest, pri ústnej hygiene, pri prekyslení žalúdka, v alternatívnej medicíne potom k počiatočnému odkysleniu.
KRAJINA PÔVODU: ČR
Skladovať v suchu.
Nový komentár