Bio certifikát garantuje šetrné spracovanie bez použitia chemikálií (napr. formaldehydu pri ošetrení otvorov v stromoch). Javorový sirup sa známkuje podľa farby, a tým aj chuti. Čím svetlejšia farba, tým jemnejšie menej intenzívna vôňa a chuť, a tým drahšie sirup. Grade A (Canada No. 1 Light) je veľmi svetlý jemný a luxusný sirup, vhodný ako darček. Grade B (Canada No. 2 Medium) je svetlý javorový sirup, menej intenzívny javorové chuti. Grade C (Canada No.2 Amber) je najobľúbenejšie medzi Európanmi a má príjemnú javorovou chuť. Grade D (Canada No. 3 Dark) je tmavý sirup vhodný na pečenie a pre gastronómiu.
KRAJINA PÔVODU: Kanada
POUŽITIE: Grade A je najjemnejší a najsvetlejší druh. Je vhodný ku stolovému použitiu a vďaka jemnej chuti aj pre malé deti. Hodí sa najlepšie na dochutenie už hotových pokrmov: na palacinky, lievance, na biely jogurt, do müsli a na zmrzlinové a ovocné poháre. Javorovým sirupom môžete pri varení a pečení nahradiť biely cukor v pomere 3 diely sirupu za 4 diely cukru.
UPOZORNENIE: Zákazníkom niekedy pripadá pravý javorový sirup príliš riedky. V predaji sú aj "nepravé" sirupy, ktoré namiesto 100%-nej koncentrovanej javorové šťavy obsahujú cukor, glukózový sirup, kukuričný sirup, umelé arómy, farbivá atď. Tieto výrobky sú zvyčajne hustejšie ako pravý javorový sirup. Nemali by však byť nazývané javorovým sirupom (obvykle sú) a mali by byť ďaleko lacnejšie, než pravý javorový sirup (obvykle nie sú)!!!
Skladovať v suchu.
Výživové hodnoty v 100 ml (= 132 g) obsahuje v priemere:
Energia: 351 kcal / 1493 kJ
Bielkoviny: 0 g
Sacharidy: 87,8 g
Tuky: 0 g
Draslík: 198 - 290 mg
Vápnik: 53 - 132 mg
Horčík: 13 - 40 mg
Mangán: 1 - 11 mg
Fosfor: 7 - 16 mg
Železo: 0,1 - 2 mg
Niacín (PP):
Vitamín B5:
Vitamín B2:
Vitamíny B6, H, A: stopy
Nový komentár