Mungo Fazuľa Bionebio 500 g
Táto malá zelená fazuľa je veľmi obľúbená v čínskej aj indickej kuchyni. Varenú fazuľu mungo používame do hustých zeleninových polievok, do zmesí so zeleninou alebo mäsom a ako základ vegetariánskych fašírok.
Ide totiž o najčastejšie používané klíčky na svete. Podľa toho, ako dlho necháme mungo klíčiť, získame buď krátke klíčky na maškrtenie a do šalátov, alebo dlhé chrumkavé klíčky, ktoré sú vynikajúce krátko osmažené v ázijských pokrmoch. Necháme klíčiť 2 - 4 dni podľa toho, ako veľké chceme klíčky. Nakoniec prepláchneme a skladujeme v chladničke až niekoľko týždňov.
PRÍPRAVA: Fazuľu mungo nemusíme namáčať, 3 hrnčeky vody privedieme k varu, pridáme 1 hrnček fazule a varíme na miernom ohni cca 40 minút do mäkka.
Skladovať v suchu.
Výživové hodnoty v 100 g obsahuje v priemere:
Energia: 1190 kJ/284 kcal
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 43,6 g
Tuky: 1,1 g
Vláknina: 18 g
Krajina pôvodu: Čína
Nový komentár