Kernotto Špalda Krúpy Bioharmonie 500 g
Špaldové krúpy- kernotto vzniká lúpaním a brúsením pšenice špaldovej. Pšenica špaldová je starý pôvodný druh pšenice, ktorá sa dnes radí medzi kráľovné ekologického poľnohospodárstva. Okúzli Vás jej netypická oriešková chuť. Je vhodné do polievok, fašírok, na dusenie, so zeleninou a je vynikajúce aj ako príloha.
Zloženie: krúpy veľké z pšenice špaldovej bio
Základná príprava: Špaldové kernotto prepláchneme, vložíme do hrnca so studenou vodou, osolíme, pridáme kvapku oleja a varíme pod pokrievkou bez miešania. Po 20-30 minútach je zrno chrumkavé, po 50 minútach mäkké. Po uvarení necháme 5 minút dôjsť.
Výživové údaje v 100 g
Energia 1560 kJ / 370 kcal
tuky 3,40 g
- z toho nasýtené mastné kyseliny 0,40 g
sacharidy 67,00 g
- z toho cukry 3,20 g
vláknina 8,70 g
bielkoviny 14,00 g
soľ 0,00 g
Skladovanie: Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti najviac 70%.
Krajina pôvodu: Poľnohospodárstvo EÚ
Alergény: Obsahuje lepok.
Nový komentár