Inulín je prírodný polysacharid, ktorý je získavaný extrakciou z koreňa čakanky. Svojou sladkastou chuťou slúžidiabetikom ako náhrada cukru, jeho kalorická hodnota je minimálna. Inulín sa dostáva do tráviaceho traktu v neporušenom stave, kde ovplyvňuje konzistenciu a zloženie čriev. Prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde sa stáva zdrojom „potravy" pre prospešné črevné baktérie. Rozmnoženie zdravšej mikroflóry zlepšuje čínnosť čriev, a teda aj zdravie konzumenta. Efektívne fungujúce črevá zachovávajú a zvyšujú imunitu organizmu.
Zloženie: Inulín rozpustná vláknina z čakanky.
Nutričné hodnoty v 100g: Energetická hodnota 503 kJ / 120 kcal, Uhľohydráty 99,5 g, Inulín 90 g
Návod na použitie: Odporúča sa 1-2 polievkové lyžice prášku inulínu užiť spolu s jedlom. Alternatívou je pridanie prášku do jogurtov, cereálnych pokrmov, kaší a nápojov. Nezabudnite vždy zapiť pohárom vody alebo inej tekutiny.
Dávkovanie: 6 g (1 polievková lyžica) Inulínu / 1 až 2 krát denne.
Všeobecné pokyny a upozornenia: Neprekračujte stanovené dávkovanie. Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Ide o dehydratovaný výrobok. Užívanie inulínu bez tekutín môže zapríčiniť, že sa možete začať dusiť.
Schválené Úradom verejného zdravotníctva SR č. OHVBPKV/4298/2013/Ht.
Nový komentár