• GI = 32 • kryštalický prášok • 250 g •
Má prirodzenú chuť podobne ako cukor (sacharóza), avšak do tela sa uvoľňuje oveľa pomalšie. Je úplne a pomaly stráviteľná, trávenie a vstrebávanie je kompletné na konci tenkého čreva. Pomalá stráviteľnosť zabezpečuje pomalý a celkove nižší nárast krvného cukru, čím nezaťažuje organizmus požiadavkou na tvorbu inzulínu. Nízky glykemický index umožňuje získať vyšší podiel energie z oxidácie tukov, teda spaľovania tukov. Preto pomáha odbúravať a postupne znižovať obsah telesného tuku bez úbytku svalovej hmoty.
Použitie
Predstavuje vhodnejšiu voľbu kalórií pre deti aj dospelých, pretože zlepšuje výkonnosť a mentálne sústredenie. Vhodná ako náhrada sladidla pre diabetikov. Fyzicky aktívnym ľudom a športovcom slúži na doplnenie svalového glykogénu počas dňa. Vhodná ako sladidlo pri znižovaní telesnej hmotnosti.
Izomaltulózu je možné pridať do rôznych nápojov a pokrmov, pretože je odolná a stála voči kyslému prostrediu. Preukázaná je aj odolnosť voči pôsobeniu mikróbov a baktérií mliečneho kvasenia, preto je vhodná aj do mliečnych nápojov a mliečnych pokrmov.
Výživové hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 1700 kJ/400 kcal
Bielkoviny 0 g
Sacharidy (min.) 99 g
Tuky 0 g
Dávkovanie
V porovnaní so sacharózou (repný cukor) je sladivosť izomaltulózy polovičná, čo umožňuje jej kombináciu s inými sacharidmi a sladidlami. Chuťový profil je však zhodný.
Pre športovcov
1 až 3 krát denne medzi jedlami. Rozmiešajte 30 g (1 zarovnaná polievková lyžica prestavuje 10 g) izomaltulózy vo vode alebo v nízkotučnom mlieku.
Zloženie
Izomaltulóza (Izomaltuloza je zdrojom glukózy a fruktózy).
Upozornenie
Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, v dobre uzatvorenom obale, pri teplote do 25°C. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie presiahnuť. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy.
Výrobca
VEMICA, s.r.o
Nový komentár