Zloženie
maková múka, mak modrý, trstinový cukor, sušené višne (višne, cukor, fruktózovo-glukózový sirup, citrónový koncentrát, slnečnicový olej), sóda bikarbóna, bezgluténová zmes (kukuričný škrob, ryžová múka, kukuričná múka, kypriace látky: hydrogénuhličitan sodný a difosforečnan disodný, stabilizátor: karboxymetyl celulóza)
Postup
Najskôr v mise ručne metličkou zmiešajte 2 celé vajcia a 100 g rozpusteného, ale vychladnutého masla. K tomu pridajte 250 ml mlieka a premiešajte, aby sa tekuté ingrediencie spojili.
Ku zmiešaným tekutým surovinám prisypte celý obsah sáčku KEJK zmes na pečenie a všetko dôkladne premiešajte, aby vznikla kompaktná hmota bez hrudiek.
Výslednú hmotu vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku. V prípade pečenia v silikónovej forme stačí zmes vyliať priamo do formy.
Vložte do zohriatej rúry a pečte pri teplote 170°C cca 40 minút. Či je maková bábovka upečená zistíte, keď pichnete špajdľu do stredu koláča – pri dobre upečenom koláči by špajdľa po vytiahnutí mala ostať čistá, a nie zalepená od cesta.
Počkajte, kým mierne vychladne a vychutnávajte ? Makovú bábovku podávajte posypanú práškovým cukrom, prípadne pre slávnostnejšiu verziu poliatu napríklad čokoládou alebo punčovou či citrónovou polevou.
Nový komentár