Cícer Bio Bionebio 500 g
Cícer Bio je strukovina, ktorá má orieškovú príchuť. Pre výživu človeka je cícer liekom na všetko. Cícer sa používa na dochucovanie zeleninových polievok, prípravu nátierok. Je vhodný pre tehotné ženy aj deti, je bohatým zdrojom vápnika, železa a vitamínu B15 a zo strukovín najmenej nafukuje.
Ekofarmári zapojení do projektu Turecko sú kontrolovaní nielen nezávislou dozornou organizáciou, ale pravidelne aj priamo odberateľom. Produkty tak majú jasný a dôveryhodný pôvod.
KRAJINA PÔVODU: Turecko
Príprava: Namočíme cez noc a v tej istej vode varíme cca 1- 2 hodiny do mäkka alebo v tlakového hrnca cca 25 minút.
Použitie: Varený cícer používame do zeleninových zmesí a karí, za studena do šalátov či rozmixovaný ako základ vynikajúcich nátierok.
Humus: Dva hrnčeky vareného nie úplne scedeného cícera rozmixujeme s pol hrnčekom tahini, šťavou z 1 citróna a 2 strúčiky cesnaku do hladka. Osolíme a podávame na tanieri pokvapkané olivovým olejom a ozdobené posekanou petržlenovou vňaťou.
Skladovať v suchu.
Výživové hodnoty v 100 g obsahuje v priemere:
Energia: 1525 kJ / 364 kcal
Bielkoviny: 19,3 g
Sacharidy: 60,6 g
Tuky: 6 g
Vláknina: 17,4 g
Nový komentár